Better&Better újdonságok Fejvédelem

IDRA ívvédő sisak

Ezt a villanyszerelő ívvédő védősisakot beépített arcvédővel kimondottan a biztonsági és kényelmi szempontok szem előtt tartásával fejlesztették ki. Elsősorban villanyszerelők használják előszeretettel de az építőipar minden területén használható, és általában minden munkánál, ahol viselője védelmet igényel leeső tárgyak és az arcot érő hatások (ütés, fröccsenés, stb…) ellen.

Az IDRA2 sisak beépített arcvédőjének kialakítása nagyobb biztonságot nyújt, mivel a sisak arcvédőjének alsó részén kialakított perem elvezeti az esetlegesen az arcvédőre pattanó szikrát a testtől, vagy bármely más az arc felé repülő tárgyat a testtől eltávolodó irányba veri vissza.

Ahhoz, hogy a sisak valóban megfelelő védelmet nyújtson, be kell állítani a viselő fejmérete szerint.

Fejméret beállítása 53-63 cm között

Elöl 4 állítási lehetőség, hátul szabályzókerékkel elcsúsztatható sines tarkópánttal beállítható.

A sisak úgy készült, hogy az ütés, ütődés alkalmával kifejtett energiát a sisak felveszi, esetleg enyhén behorpad.

Az IDRA SISAKOT azonnal ki kell cserélni:

Erős ütés következtében repedések, vagy törések észlelése esetén.

A sisak megfelel az európai szabvány fakultatív követelményeinek az ütéspróbák során -20°C (IDRA), -30°C (IDRA2) hőmérsékletnek kitéve.

Az IDRA beépített arcvédővel rendelkező ívvédő sisakok teljes fej és arcvédelmet biztosítanak szilárd és folyékony fröccsenő olvadékok és zuhanó tárgyak valamint elektromos ívhatásokkal szemben.
Védőeszköz kategória: 3

Ivvédő hatás: száraz körülmények között 4,1 kA zárlati áram 1 másodpercig tartó ívhatása ellen.

IDRA
Biztonsági védősisak, polikarbonát páramentes arcvédővel. Optikai osztály: 2.
Verejtékszívó homlokpánttal
4 pontos állszíj.
4 pontos rögzítésű fejkosár

-20 fokig használható

Szabványok: EN 397, EN50365, EN 166 és EN 170

Az IDRA védősisakokat elsősorban villanyszerelő szakembereknek ajánljuk kisfeszültségű környezetbe. Az IDRA és az IDRA2 sisakok nagyon könnyűek, rugalmasak, jól tűrik a szélsőséges hőmérsékletet.

Látásunkat védeni kell. A szemsérülések visszafordíthatatlan kárt okozhatnak.

Az IDRA kivételes minőségű arcvédők kifejezetten azzal a céllal lettek kifejlesztve, hogy védje viselőjét a rövidzárlati elektromos ív ellen az EN 168 szabvány szerinti vizsgálat alapján, a nagy sebességgel kipattanó részecskék – olvadt fém és forró szilárd testek – valamint folyékony fröccsenések ellen. Az arcvédő belső oldala páramentesítő kezelésen esett át és a külső oldala karcolásnak ellenálló. Az ellenző a CE tipusvizsgálat követelményeinek megfelel a 89/686/EGK európai direktíva alapján valamint az EN 168(1994) szabványnak az INRS-nél bevizsgálva.

Az arcvédőt bizonyos vegyi anyagok károsíthatják: ne használjunk agresszív vegyszereket, oldószereket, tisztítószereket. Az IDRA  védősisakokat rendszeresen tisztítsuk meg langyos szappanos vízzel és töröljük szárazra nem karcoló puha törlőkendővel.

Az IDRA ipari védősisakokat minden esetben a vonatkozó munkavédelmi előírások betartásával kell használni. A védősisakokat a gyártástól számított 4 éven át lehet használni.

Vásárláskor minden esetben kérdezzen rá a védősisak gyártási idejére! Nem a vásárlás, hanem a gyártás dátumától indul a 4 év használhatóság.

A Better&Better Bt. minden vásárlónak a legfrisebb gyártású védősisakot szállítja közvetlenül a gyártótól!

munkavédelmi termékek információ és rendelés
info@betterbt.hu