telepitett-zuhanasvedelmi-rendszerek-better
Munkavédelmi hírek Zuhanásvédelem

Telepített, fix zuhanásvédelmi rendszerek

A zuhanásgátló rendszerek teljes választékát kínáljuk partnereinknek. Egyéni védőeszközeink, hevederek, karabinerek, sisakok, beülők, munkahelyzet rögzítők tökéletesen illeszkednek és egységes rendszert alkotnak az általunk telepített, fix kikötési pontokkal, zuhanásvédelmi rendszerekkel.
Telepített zuhanásvédelmi rendszereink minden összetevője bevizsgált, európai tanúsítvánnyal rendelkező, minőségi alkatrész.
A munkavégzés, a helyi adottságok, munkavédelmi szempontból veszélyes gépek, terepviszonyok mind-mind befolyásolják, hogy milyen kikötési rendszer, telepített zuhanásvédelmi eszköz alkalmazható az adott területen.
Itt most bemutatunk néhány tipikus megoldást, amit magasban dolgozók munkavédelmét, zuhanásvédelmét biztosítja.


P1 – Vízszintes drótos zuhanásgátló rendszer

P1-telepitett-zuhanasvedelmi-rendszer-icon-betterDrótos fix telepített zuhanásvédelmi rendszer, mobil kikötési pont

A rendszer alapja a 8mm átmérőjű rozsdamentes drótkötél. Ehhez tartoznak a különböző tető típusokhoz és járófelületekhez illeszkedő dróttartó-szerkezetek. A rendszer beépített energiaelnyelőt is tartalmaz. A telepített zuhanásvédelmi rendszer teljes hosszában szabad mozgást biztosítanak a speciális tartókonzolok, amin át lehet bújtatni az egyéni védőeszköz csatlakozó karabinerét.

Better&Better telepített zuhanásvédelmi rendszer


MB – Mennyezetre és oldalfal telepíthető zuhanásvédelmi rendszer

Mennyezetre falra és gerendákra telepíthető zuhanásvédelmi rendszer, kikötési pontzuhanásvédelmi rendszer, telepített kikötési pontMB telepített zuhanásvédelmi rendszer, mobil kikötési pont

A rendszer alapja a 8mm átmérőjű rozsdamentes drótkötél. Az MB rendszer lényege a mozgatható kocsi, amely szabad mozgást biztosít a telepített rendszer teljes hosszában. Ez a fix zuhanásvédelmi rendszer fejmagasság fölé, oldalfalra, vagy mennyezetre, tetőgerendákra telepíthető, egyszerre maximum 3 ember biztonságos munkavégzését biztosítja.
Az MB rendszer megfelel az EN 795: 2012 és a CEN / TS16415: 2013. szabványnak, C osztályú egyéni használatra szánt leesésvédelmi rendszer.


TB – Zuhanásvédelmi sinrendszer nagyobb távolságok áthidalására

TB telepített leesés elleni védőrendszer, zuhanásvédelemTB-telepitett-zuhanasvedelmi-rendszer-hasznalatkozben2Robbanásveszélyes környezetben is használható leeséselleni védőrendszer

Ez a sines mozgatható kikötési pont speciális kiépítési feltételek között is biztosítani tudja a biztonságos munkavégzést, megfelelő zuhanásgátlást.
A TB rögzítési rendszer az EN 795 szabványnak megfelelő „D” osztályú rendszer. Horganyzott sinek, rozsdamentes kocsi. Akár íves kialakítású is lehet, maximális felfüggesztések között áthidalható távolság 6 méter.


MAB – Zuhanásgátló sínrendszer fixálható kikötési ponttal

MAB sínes zuhanásvédelmi rendszer, fixálható kikötési ponttalFixálható kocsi, mozgatható kikötési pont, zuhanásvédelmi rendszerFixálható kocsi, mozgatható kikötési pont, zuhanásvédelmi rendszer

Sokoldalúan használható, kanyarokkal is kiépíthető, járófelületen, oldalfalon és mennyezeten is kiépíthető rendszer. Alumínium sínrendszer, alumínium kocsi. Két kocsival két ember lehet egy időben a sínrendszerhez csatlakoztatva. A könnyen guruló kocsik szűkség esetén fixálhatóak a sínen, így teljesen fix kikötési pontként is használható.


Függőleges zuhanásvédelem – meglévő létrákra telepíthető rendszerek

Létrákra szerelhető függőleges zuhanásvédelmi rendszervertikális zuhanásvédelem létrákrafüggőleges zuhanásvédelem létrára telepítvefüggőleges leeséselleni védelem létrára szerelhető

A létrára telepíthető zuhanásvédelmi rendszereink közös tulajdonsága, hogy 8mm átmérőjű rozsdamentes drótkötélből és rozsdamentes tartószerkezetekből áll. A kiépített rendszeren egy vagy két ember tartózkodhat egyszerre.

Kéményekre,  tornyokra, árbocokra kiépíthető függőleges zuhanásvédelmi rendszer, energiaelnyelővel.


Ipari létrarendszer integrált zuhanásvédelemmel

zuhanásvédelemmel ellátott létrarendszer telepített munkavédelmi felszerelésLétrával együtt telepített zuhanásvédelmi rendszerlétrával egybeépített leesés elleni védelem

A  EN 353-1:2002 VG11 Rfu 11.073. szabványnak megfelelő létrarendszer ami egyben zuhanásgátló sínrendszerrel egybeépített. A kikötési pontként működő automata fékkel ellátott kocsi energiaelnyelőt is tartalmaz a kontrollálatlan zuhanásból adódó sérülések csökkentése érdekében. A függőleges sínrendszer meglévő létrára is felszerelhető. A sín teteje ívesen vezet a tetőre, így biztosítja a biztonságos kilépést a létra tetején.


Alumínium ipari létrák

Ipari létrák zuhanásvédelemmelIpari létrák zuhanásvédelemmelIpari létrák és létrarendszerek

Modulokból tetszőleges méretben telepíthető alumínium létráink megfelelnek a DIN 18799-1 szabványnak.
A létráinkra kiépíthető többféle zuhanásvédelmi sín vagy kötélrendszer.


Lapostető korlátok

korlát lapos tetőkreLapostető korlátLapostető korlát utólagosan telepíthető

A helyszínen összeszerelhető moduláris korlát-rendszer, nincs szűkség vágásra, hegesztésre. A korlátszakaszok szétszerelhetők, áthelyezhetők, kapuk és nyílások is kialakíthatók. Telepítéskor nem kell a tetőt megfúrni, a 25 kilós ellensúlyok biztosítják a tetőkorlát stabilitását. Bitumenes szigetelésű lapostetőkre is felszerelhető.

zuhanásvédelmi rendszerek szaktanácsadás
További információkért hívjon minket a +36-30-221-65-17, vagy a +36-30-601-30-30 telefonszámon, vagy keressen minket elérhetőségeinken! Minősített zuhanásgátló rendszerek, telepített és egyéni védőfelszerelések a Better&Better-től.